Klopp bezorgt Hyballa hoogstpersoonlijk nieuwe club: 'Goed woordje gedaan'

Klopp bezorgt Hyballa hoogstpersoonlijk nieuwe club: 'Goed woordje gedaan'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 10:12vr 04-12-2020 om 10:12

Peter Hyballa heeft weer een club. Het roemruchte Wisla Kraków wil met de Duitse trainer weer de weg naar boven vinden. Hyballa noemt het een 'typische Hyballa-club'.

'Veel emotie, heel veel gekke supporters en een stadion met plaats voor 30.000 mensen", somt hij op in gesprek met BN DeStem. "Wisla Krakow is een grote club. Zondag werd ik gebeld, dinsdag ben ik van Amsterdam naar Krakau gevlogen om te onderhandelen en woensdag heb ik getekend."

Niemand minder dan Jürgen Klopp deed in Polen een goed woordje voor Hyballa. Clubicoon Jakub Blaszczykowski informeerde bij de Liverpool-manager. "Ze hebben zeven jaar samengewerkt en zijn bevriend geraakt. Klopp heeft een goed woordje gedaan. Ze willen dat ik Wisla attractiever laat spelen en hoger druk zet met het team. Gegenpressing en aanvallend voetbal. Dan zit je goed bij mij, haha."

Wisla Kraków is alweer de achtste club van de 45-jarige Hyballa in zes verschillende landen. Afgelopen jaar werd hij ontslagen door NAC Breda. "Heel Europa weet dat ik geen eenvoudige man ben. Een meeloper ben ik niet, dat word ik ook nooit. Ik blijf mijn mening geven en houd me niet op de vlakte. Natuurlijk heb ik het nodige geleerd sinds de ervaring bij NAC, maar ik blijf wie ik ben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws