'Natuurlijk zorgelijk, maar de trainer ontslaan is sowieso een heel slecht plan'

'Natuurlijk zorgelijk, maar de trainer ontslaan is sowieso een heel slecht plan'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 10:30vr 04-12-2020 om 10:30

De sportieve situatie van FC Emmen baart Anco Jansen zorgen, maar reden voor paniek is er volgens de aanvoerder niet. Na tien wedstrijden wacht de eredivisionist uit Drenthe nog steeds op de eerste overwinning.

Van paniek is geen sprake, benadrukt Jansen. "Natuurlijk zijn er zorgen bij iedereen die Emmen een warm hart toedraagt. Maar de ene club gaat er anders mee om dan de andere. De trainer (Dick Lukkien, red.) ontslaan, lijkt mij sowieso een heel slecht plan", zegt hij desgevraagd tegen de NOS.

"Het is heel simpel. Wij hebben bijna alle ploegen uit het linkerrijtje gehad. En over het algemeen is het zo dat je makkelijker wint van ploegen uit het rechterrijtje. Het is nu wel aan ons om het te laten zien, het moet wel gebeuren."

Met het verwachtingspatroon - FC Emmen is bezig aan zijn derde Eredivisie-seizoen - heeft het niet te maken, aldus Jansen. "Daar geloof ik niet in. Dat is niet de reden dat we zo weinig punten hebben. Het gaat om kwaliteit en een beetje geluk wat we gemist of niet afgedwongen hebben."

Jansen krijgt de vraag of Emmen het verzorgde en aanvallende voetbal overboord moet gooien, nu de club onderaan staat. "Deze vragen krijg je altijd als je onderaan staat. Maar we spelen voetbal, geen karate. Wij zijn goed aan de bal, dan moet je geen vechtvoetbal gaan spelen of weet ik wat."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat FC Emmen zich handhaven?

Ja
61%
Nee
39%
(293 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws