Heitinga en ontslagen Eredivisie-trainers ontvangen diploma, Kuyt in wachtkamer

Heitinga en ontslagen Eredivisie-trainers ontvangen diploma, Kuyt in wachtkamer

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 11:22vr 04-12-2020 om 11:22

John Heitinga en Kevin Hofland hebben hun UEFA Pro-opleiding afgerond. Dat maakt de KNVB bekend. De oud-internationals behoren tot de elf geslaagden uit 'de klas van 2019'.

Ook oud-international van het Nederlands vrouwenteam Jessica Torny is geslaagd voor de hoogste trainersopleiding van Nederland. Ze is na Vera Pauw, Hesterine de Reus en Sarina Wiegman de vierde vrouw. Met een UEFA Pro-licentie hebben alle geslaagden de bevoegdheid om zelfstandig aan de slag te gaan als hoofdtrainer in het nationale en internationale voetbal.

Vanwege de coronacrisis hebben alle deelnemers langer dan gebruikelijk gedaan over de opleiding. Hofland en Aleksandar Rankovic, inmiddels ontslagen door respectievelijk Fortuna Sittard en ADO Den Haag, kreeg om die reden dispensatie. Virgilio Teixeira, Dennis van der Ree en Dirk Kuijt hebben de opleiding door de gevolgen van het virus nog niet volledig kunnen afronden.

Bij FC Utrecht is men trots op geslaagde Rick Kruys. "Rick is al jaren een meerwaarde in de staf van het eerste elftal, mede door zijn tactisch inzicht", reageert technisch directeur Jordy Zuidam op de Utrecht-site. "Hij heeft een sterk analytisch vermogen en de wil om zichzelf beter te maken."

De geslaagden: Kristof Aelbrecht, John Heitinga, Kevin Hofland, Rick Kruys, Rogier Meijer, Rob Penders, Aleksandar Rankovic, Paul Simonis, Jessica Torny, Dave Vos, Willem Weijs

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws