Driessen: 'Er speelt iets tussen Feyenoord en Slot, maar ook bij Ajax bovenaan'

Driessen: 'Er speelt iets tussen Feyenoord en Slot, maar ook bij Ajax bovenaan'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 16:28vr 04-12-2020 om 16:28

Laatste update: vrijdag 4 december 2020 om 16:34vr 04-12-2020 om 16:34

Arne Slot wordt niet zomaar genoemd als opvolger van Dick Advocaat bij Feyenoord. Volgens Valentijn Driessen, chef voetbal van De Telegraaf, 'speelt er iets' tussen de Rotterdammers en de succesvolle oefenmeester van AZ.

"Ik heb het zelf al aangedragen. Slot is de kroonprins van het Nederlandse trainersgilde en heeft al internationale ervaring bij AZ", zegt Driessen op de website van de krant. "Hij doet het heel goed. AZ speelt heel herkenbaar voetbal en er is veel talentdoorstroming. Dat is allemaal wat Feyenoord ook wil. Ik begrijp heel goed dat Feyenoord zijn pijlen richt op Arne Slot."

De 42-jarige coach van AZ ging na het Europa League-duel met Napoli (1-1) al in op de mogelijke interesse van Feyenoord. "Ik denk als wij zo goed spelen als we doen dat bijna elke speler in de belangstelling staat van welke club dan ook. En als elke speler dan op dit soort vragen in zou gaan, zou ik het heel vervelend vinden, want het zou afleiden van hetgeen waar we mee bezig zijn, namelijk met AZ heel goed presteren. Dus laat de trainer daar nou het hele goede voorbeeld aan geven door op geen enkele wijze daarop in te gaan totdat er wel iets is om te melden. Zolang er niets is, zul je niks horen", liet hij weten.

Driessen vond die verklaring opvallend. "Hij ontkende eigenlijk niets. Maar hij had ook gewoon kunnen zeggen: Feyenoord? Geen sprake van. Daar speelt wel wat." Feyenoord Transfermarkt claimde eerder op de dag dat de Rotterdammers zelfs al in verregaande onderhandelingen met Slot zijn.

Of dat klopt, valt te bezien, maar Driessen snapt wel dat Slot openstaat voor een overstap naar de titelconcurrent. "Feyenoord is toch een veel grotere club, veel meer aansprekend. De historie blijft trekken. En als je daar wat neerzet, kom je ook weer veel makkelijker weg. Maar het klopt ook dat hij bij Ajax bovenaan de lijst staat op het moment dat Erik ten Hag vertrekt."

"Ik denk dat de kans aanwezig is dat Ten Hag bezig is aan zijn laatste jaar. Dan moet Ajax eventueel schakelen als ze Slot willen hebben. Als ik Ajax zijnde, zou ik er wel rekening mee houden dat dit aan de gang is tussen Feyenoord en Slot."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Slot de juiste opvolger van Advocaat bij Feyenoord?

Ja
50%
Nee
50%
(8717 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws