Driessen tipt Feyenoord 'kroonprins trainersgilde': 'Staat ook op lijst van Ajax'

Driessen tipt Feyenoord 'kroonprins trainersgilde': 'Staat ook op lijst van Ajax'

Gepubliceerd: dinsdag 1 december 2020 om 22:34di 01-12-2020 om 22:34

Feyenoord maakte dinsdag bekend na dit seizoen afscheid te nemen van trainer Dick Advocaat. Het voedt de speculaties: wie wordt de opvolger van De Kleine Generaal in De Kuip? Valentijn Driessen denkt dat Arne Slot, de 'kroonprins van het trainersgilde', een uitstekende kandidaat is. De AZ-trainer staat volgens Driessen ook op het lijstje van Ajax.

Feyenoord kan alvast gaan zoeken naar een nieuwe trainer, maar Driessen denkt niet dat Dirk Kuyt volgend jaar al een kans krijgt. "Normaal zou Kuyt zijn opvolger worden, maar hij heeft vorig jaar Feyenoord O19 gedaan", stelt hij in een video van De Telegraaf. "Vervolgens is hem gevraagd om O21 te gaan doen, maar dat heeft hij niet gedaan. Daar zijn ze bij Feyenoord zwaar teleurgesteld over. Ik neem niet aan dat hij met één jaar ervaring bij O19 Feyenoord kan gaan runnen."

Driessen denkt dat Slot de beste kandidaat is voor Feyenoord. "Ze zoeken een jonger iemand, die toch ervaring heeft en ook internationaal wat heeft gedaan. Het meest voor de hand ligt natuurlijk Arne Slot van AZ. Ik denk dat het een promotie is, van AZ naar Feyenoord. Hij zou een goede kandidaat zijn. Als ik Feyenoord was zou ik altijd voor Slot gaan, hij is op dit moment de kroonprins van het trainersgilde."

Simpel zal het echter niet worden om hem binnen te halen. Driessen weet dat Slot hoog op het lijstje staat bij Ajax, mocht Erik ten Hag na dit seizoen vertrekken. "Het zou een stunt zijn als Feyenoord hem voor de neus van Ajax zou wegkapen. Ik weet dat Slot op de lijst staat bij Ajax, maar als Ten Hag nog een jaar blijft zal Slot misschien wel voor Feyenoord gaan kiezen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Slot de juiste opvolger van Advocaat bij Feyenoord?

Ja
50%
Nee
50%
(8717 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws