'Niet de verwachting dat Ajax of AZ zou aankloppen, Heerenveen is een mooie kans'

'Niet de verwachting dat Ajax of AZ zou aankloppen, Heerenveen is een mooie kans'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 17:26vr 04-12-2020 om 17:26

Siem de Jong hoopt met zijn ervaring van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor sc Heerenveen. De 31-jarige middenvelder wilde terugkeren in de Eredivisie, maar begreep dat de topclubs niet voor hem zouden aankloppen.

"SC Heerenveen is een mooie club in Nederland, die goed voetbal speelt. Ik wilde door alles wat er speelde graag terug naar Nederland dus voor mij was dit een superoplossing", reageert de zesvoudig Oranje-international op zijn overstap. "De bedoeling is hier de komende anderhalf jaar successen te behalen en een goede tijd te hebben. Daarna kijken we wel weer. Ik voel me nog jong en heb er nog altijd veel plezier in dus ik hoop nog een aardige tijd te kunnen voetballen."

De oud-speler van Ajax, Newcastle United, PSV, Sydney FC en opnieuw Ajax vertrok in februari nog naar FC Cincinnati. Daar werd Ron Jans al snel ontslagen en opgevolgd door Jaap Stam. Mede door de coronacrisis speelde De Jong slechts dertien duels in de Major League Soccer. "Het was sportief gezien allemaal heel wisselvallig, het viel net niet op zijn plek", zegt hij tegen het Algemeen Dagblad. "Covid speelde uiteindelijk een doorslaggevende rol om terug te keren."

De Jong had daarbij niet de illusie dat de Eredivisie-top op de stoep zou staan. "Natuurlijk ga je in je hoofd een lijstje maken, maar ik had niet de verwachting dat Ajax of AZ zouden aankloppen. Heerenveen voelde vrij snel als een mooie kans."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Is Siem de Jong een aanwinst voor de Eredivisie?

Ja
73%
Nee
27%
(1273 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws