Contract voor 'vaste waarde' Jong Ajax: 'Volgend jaar debuut maken in Ajax 1'

Contract voor 'vaste waarde' Jong Ajax: 'Volgend jaar debuut maken in Ajax 1'

Gepubliceerd: vrijdag 4 december 2020 om 18:08vr 04-12-2020 om 18:08

Max de Waal heeft zijn eerste contract bij Ajax ondertekend. De middenvelder, dit seizoen al een aantal keer actief voor Jong Ajax in de Keuken Kampioen Divisie, heeft zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2023.

Dat meldt Ajax via officiële kanalen. De Waal (18) speelt sinds 2013 voor de club uit Amsterdam. Hij maakte op 16 september 2019 zijn debuut in het professionele voetbal tijdens de wedstrijd van Jong Ajax tegen Jong PSV (2-0). Hij was meteen trefzeker voor de ploeg van trainer Mitchell van der Gaag. 

"Dit is natuurlijk mooi", geeft De Waal aan in een eerste reactie. "In de loop der jaren zie je natuurlijk wel wat andere jongens een contract tekenen. Dan hoop je dan natuurlijk stiekem ook wel op. Dan is dus nu het moment en ben je natuurlijk heel blij. Het was het wachten wel waard in ieder geval."

De Waal mag officieel nog spelen voor Ajax O18, maar is een vaste waarde bij Jong Ajax. "Het gaat allemaal wel wat sneller natuurlijk, maar ik heb er niet heel veel moeite mee", vervolgt hij. "Ik had eerder wel eens moeite met teleurstellingen, na een mislukte actie bijvoorbeeld, maar dat heb ik nu aardig omgezet. Voor dit jaar is mijn doel constanter te worden en meer doelpunten en assists te leveren. Voor volgend jaar is dat misschien wel mijn debuut maken in het eerste elftal."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws