Technisch manager dient zich aan: 'Ga niet solliciteren, maar NAC is mijn club'

Technisch manager dient zich aan: 'Ga niet solliciteren, maar NAC is mijn club'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 09:15za 05-12-2020 om 09:15

Ton Lokhoff zet de deur wagenwijd open voor een terugkeer bij NAC Breda, dat nog altijd op zoek is naar een technisch manager. De zestigjarige trainer loopt na zeven jaar uit zijn contract bij VfL Wolfsburg, waar hij op dit moment coördinator van de jeugdopleiding is.

Lokhoff was tussen 2003 en 2005 trainer van NAC, maar hij was destijds ook betrokken bij de samenstelling van de selectie. "In die tijd was er geen technisch directeur, dat deed ik erbij. Met hulp van de financiële mensen", zegt hij tegen BN DeStem. Zo lokte hij Patrick Zwaanswijk, Mendes da Silva, Sander van Gessel, Mike Zonneveld, Kurt Elshot, Pierre van Hooijdonk en Victor Sikora transfervrij naar Breda.

Zwaanswijk en Elshot waren later twee van de vier defensieve pionnen waarmee NAC in het seizoen 2007/2008, onder Ernie Brandts, derde werd in de Eredivisie. Terwijl Zonnveld veel geld opleverde met een transfer naar PSV.

Lokhoff wil dat kunstje graag herhalen in het Rat Verlegh Stadion. Hij staat open voor een gesprek met NAC. "Dat steek ik niet onder stoelen of banken. Ik ga zelf niet solliciteren, maar NAC is en blijft mijn club."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws