Barça-president wil in gesprek met Koeman: 'Hij heeft het niet goed begrepen'

Barça-president wil in gesprek met Koeman: 'Hij heeft het niet goed begrepen'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 10:15za 05-12-2020 om 10:15

Carles Tusquets, interim-president van FC Barcelona, gaat binnenkort met Ronald Koeman in gesprek om zijn opmerkingen over Lionel Messi op te helderen. Hij liet weten dat de Argentijnse ster beter verkocht had kunnen worden en daar reageerde Koeman geïrriteerd op.

Tusquets, die na het vertrek van Josep Maria Bartomeu tijdelijk president is totdat de verkiezingen zijn gehouden, liet weten dat hij Messi uit financieel oogpunt zou hebben verkocht. Koeman reageerde daar op door te zeggen dat ‘opmerkingen van binnenuit niet helpen om de rust te bewaren.’

Tegenover Catalunya Radio zegt de interim-baas dat hij daarover wil praten met de Nederlandse trainer. “Ik zei niet dat ik hem zou hebben verkocht, maar ik zei dat het financieel beter zou zijn geweest voor de club als hij vertrokken was”, klinkt het. “Als het nodig is ga ik tegen Koeman zeggen dat hij niet goed heeft begrepen wat ik zei. Het was gewoon simpele wiskunde.”

Die wiskunde zorgt ervoor dat Tusquets nog steeds achter zijn opmerkingen staat. “We zouden beter af zijn zonder hem, omdat zijn salaris het hoogste ter wereld is. Niets is minder waar dan dat. Wat Messi binnenhaalt voor de club compenseert de kosten ook wel, maar Barcelona is niet afhankelijk van één persoon. Maar wat ik vind maakt niet uit, de beslissing is aan hem en het bestuur gaat daar niet over.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws