'Ik zou nooit klagen over een volle agenda als er ook Europa League bij zit'

'Ik zou nooit klagen over een volle agenda als er ook Europa League bij zit'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 11:55za 05-12-2020 om 11:55

Vitesse heeft volgens trainer Thomas Letsch een voordeel in de Eredivisie omdat het geen Europees voetbal speelt. Toch had de Duitse oefenmeester dat graag ingeruild voor een kans in de Europa League.

Op dit moment staan de Arnhemmers tweede en alle ploegen om hen heen zijn actief in Europa. Ajax, AZ, Feyenoord en PSV moeten midweeks spelen en Vitesse niet. “Daar hebben wij een voordeel”, zegt Letsch tegen De Gelderlander. “Maar ik had alles zo ingeruild voor Europees voetbal. Daar draait toch alles om?”

De trainer van Vitesse begrijpt dan ook niet dat zijn collega’s problemen hebben met het drukke speelschema. “Wij willen volgend seizoen Europa in en in dat geval wordt de belasting groter”, weet hij. “Maar daarop moet de club dan ook de selectie inrichten. Ik zou nooit klagen over een overvolle agenda als er ook Europa Cup bij zit.”

Zijn ploeg is dus fit en dat is volgen Letsch ook te danken aan een voorbereiding die op 1 juli al begon. “Dat leverde ons twee voordelen op: we kregen alle tijd om het systeem in te slijpen én we konden de groep topfit maken. We hebben wekenlang alleen maar getraind, voordat we oefenwedstrijden speelden.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie Vitesse

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws