De Boer geeft negatief advies: In mijn ogen is Ajax 1 voor hem te hoog gegrepen

De Boer geeft negatief advies: "In mijn ogen is Ajax 1 voor hem te hoog gegrepen"

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 12:49za 05-12-2020 om 12:49

Laatste update: zaterdag 5 december 2020 om 12:52za 05-12-2020 om 12:52

Kik Pierie en Danilo Pereira nemen het zaterdagavond met FC Twente op tegen hun eigenlijke werkgever Ajax. Ronald de Boer denkt dat de verdediger niet, maar de Braziliaanse spits nog wél kan slagen in de Johan Cruijff Arena.

"Er zijn maar weinig verhuurde spelers die alsnog de stap maken", zegt De Boer tegen TC Tubantia. "Jan Vertonghen is een uitzondering, na een jaartje bij RKC. Het is heel lastig om de twijfels weg te spelen. Toen ik in 1992 naar FC Twente ging had, heb ik ook geen moment gedacht dat ik ooit nog terug zou gaan naar Ajax."

De Boer leefde echter helemaal op in Enschede en werd razendsnel teruggekocht door de Amsterdammers. Hij denkt dat Danilo in zijn voetsporen kan treden. "Ik denk dat Danilo die mogelijkheden heeft. Hij is niet minder dan Traoré, al kun je die spelers niet met elkaar vergelijken. Danilo is slim, redelijk snel en koel voor het doel. Hij is alleen klein, maar dat is Messi ook. Als kleine speler moet je technisch heel vaardig zijn om overeind te blijven. Daar kan hij nog in verbeteren, maar ik denk echt dat Ajax nog plezier aan hem kan beleven."

Minder perspectief ziet de oud-international voor Pierie. "In mijn ogen is Ajax 1 voor hem te hoog gegrepen. Ik vind dat hij nog flink aan de bak moet om aan te haken bij FC Twente. Kijk, die fout tegen RKC, dat kan een keer. Dat is ons allemaal wel eens overkomen. Maar het gaat me om zijn totale handelingssnelheid. Dat zal heel snel omhoog moeten, anders zie ik hem - met alle respect - op het niveau van Emmen en Fortuna terechtkomen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Danilo het nog maken bij Ajax?

Ja
82%
Nee
18%
(1872 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws