Anonieme AZ-spelers doen hun verhaal: 'Ongekend wat er gebeurd is'

Anonieme AZ-spelers doen hun verhaal: 'Ongekend wat er gebeurd is'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 13:45za 05-12-2020 om 13:45

De selectie van AZ reageerde aanvankelijk teleurgesteld en woedend op het ontslag van de geliefde Arne Slot. De stemming sloeg echter om toen bekend werd dat de trainer achter de rug van de club om al onderhandelde met Feyenoord. Dat meldt De Telegraaf.

Meerdere spelers van AZ doen anoniem hun verhaal tegenover de krant. Slot hamerde op een bepaalde gedragscode in Alkmaar, waarin geen plaats was voor transfergeruchten. Uitgerekend de coach zelf schond die code. "Ongekend wat er gebeurd is", zegt een speler. "Het is enorm balen, want Slot is wel een vreselijk goede trainer. Ik vind het heel jammer dat hij weggaat, maar ik begrijp de reactie van de directie heel goed. Het is een domme actie van de trainer geweest."

Ook een andere, volgens De Telegraaf oudere speler, baalt stevig van het ongelukkige moment. "Een ontslag komt zelden op een goed moment, maar dít is wel een zeer belabberde timing. We zitten in een belangrijke week, waarin we van Groningen moeten winnen om onze opmars naar boven voort te kunnen zetten. En donderdag moeten we in Kroatië Europese kwalificatie afdwingen. Dit leidt enorm af."

Een derde speler is stomverbaasd. "Ik kan het amper bevatten. Een slechte Sinterklaas-surprise." Slot zou zaterdagochtend letterlijk van het veld zijn geplukt door de directie. Assistent Pascal Jansen neemt voorlopig de honneurs waar.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws