'Complete schok in hele organisatie' van AZ: Het is een mes in de rug

'Complete schok in hele organisatie' van AZ: "Het is een mes in de rug"

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 12:25za 05-12-2020 om 12:25

AZ verraste zaterdag vriend en vijand door Arne Slot op staande voet te ontslaan. De 42-jarige coach voerde achter de rug van de Alkmaarders om gesprekken met Feyenoord.

"Als je zonder de directie te informeren met een andere club gaat praten, dan kan ik de woede en irritatie begrijpen. Het is een mes in de rug", zegt commentator Jeroen Elshoff, die AZ op de voet volgt voor de NOS. "Hij is opgeleid door de club, de directie heeft altijd achter hem gestaan, ze hebben intensief samengewerkt de laatste jaren, ze hebben een heel goede band."

"Het is ook naïef van Slot om te denken dat zoiets niet uitkomt. Het is een complete schok voor de hele organisatie", vervolgt Elshoff, die op het belang van Slot wijst voor AZ. "Hij is een uithangbord voor de club en verantwoordelijk voor de speelwijze. De gedachte dat dit gebeurt in een week dat er een heel belangrijke Europese wedstrijd op het programma staat, maakt het helemaal bizar. Het is een vulkaanuitbarsting."

AZ speelt donderdagavond de uitwedstrijd tegen HNK Rijeka in de Europa League. Die wedstrijd moet worden gewonnen om Europese overwintering af te dwingen. Elshoff sluit niet uit dat het vertrek van Slot ook invloed heeft op de selectie. "Welk gevaar ook nog op de loer ligt: er komt een transferperiode aan en je weet natuurlijk nooit hoe spelers reageren op dit besluit. Misschien zijn er spelers die ook wel weg willen."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws