'Als het ons niet lukt tegen Ajax gaan we naar de Europa League, geen drama'

'Als het ons niet lukt tegen Ajax gaan we naar de Europa League, geen drama'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 15:00za 05-12-2020 om 15:00

Laatste update: zondag 6 december 2020 om 10:42zo 06-12-2020 om 10:42

Atalanta Bergamo-trainer Gian Piero Gasperini geeft een aantal spelers rust tegen Udinese. Hij hoopt dat zijn ploeg zo fit mogelijk voor de dag verschijnt tegen Ajax, aanstaande woensdag de tegenstander in de Champions League.

Papu Gomez en Josip Ilicic behoren niet tot de wedstrijdselectie van Gasperini voor het duel met Udinese. "Gomez heeft ongeveer 190 van de 200 wedstrijden gespeeld sinds ik hier trainer ben", zegt Gasperini op de persconferentie. "Ik denk dat hij blijft doen wat hij tot nu toe voor ons heeft gedaan. Maar rust zal hem goed doen. Hij heeft wat afleiding nodig zodat hij er klaar voor is in Amsterdam. Tegen Udinese zien we andere spelers. Ik moet keuzes maken in het belang van het elftal."

Ook Ilicic doet niet mee tegen Udinese. Gasperini is niet helemaal tevreden en vindt dat de Sloveen bij moet schakelen. "Ik moet de beste Ilicic terugvinden. Ik werk nu al een tijdje met hem, maar hij moet me wel een signaal geven en beter zijn best doen."

Omdat Ajax dinsdag verloor van Liverpool heeft Atalanta aan een punt genoeg om door te gaan in de Champions League. "Als we doorgaan is dat een groot succes, maar het is niet zo dat we ineens de Champions League willen winnen. Als het ons niet lukt, is het ergste dat ons overkomt dat we naar de Europa League gaan. Dus het zal geen drama zijn."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax door?

Ja
69%
Nee, Atalanta gaat door
31%
(1142 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws