Roda JC verlengt ongeslagen reeks, maar wint weer niet van Angstgegner Jong PSV

Roda JC verlengt ongeslagen reeks, maar wint weer niet van Angstgegner Jong PSV

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 18:45za 05-12-2020 om 18:45

Laatste update: zaterdag 5 december 2020 om 18:46za 05-12-2020 om 18:46

Roda JC heeft zaterdagmiddag voor de vierde keer op rij niet verloren, maar blijft wel in de middenmoot van de Keuken Kampioen Divisie hangen. De Zuid-Limburgers hadden nog nooit van Jong PSV gewonnen en slaagden daar opnieuw niet in.

Jong PSV-Roda JC 1-1
De treffers vielen vroeg in de wedstrijd. Robert Klaasen krulde de openingstreffer binnen, maar amper twee minuten daarna trok Jong PSV de stand alweer gelijk dankzij Cheick Touré. Daar bleef het uiteindelijk bij, hoewel beide teams in de blessuretijd nog grote kansen kregen. Roda komt op 21 punten en sluit als nummer tien de zaterdag af. Jong PSV staat met zestien punten op plek veertien.

Jong AZ-TOP Oss 0-1
In Alkmaar was alle aandacht gericht op het ontslag van AZ-trainer Arne Slot, dat gebeurde een paar uur voor Jong AZ - TOP Oss. Jong AZ-trainer Michel Vonk wilde er echter weinig woorden aan vuilmaken en hoopte dat zijn spelers volledig gefocust waren op de wedstrijd in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie.

De wedstrijd werd beslist in de 25e minuut door Van den Herik, die AZ-doelman Mees Bakker passeerde. In de slotfase had Jong AZ op gelijke hoogte kunnen komen, maar de grootste kans van de wedstrijd werd gemist door Peer Koopmeiners. Hij zag een vlammend schot uit de kruising worden getikt. Dennis van der Heijden had de wedstrijd vanaf de stip in het slot moeten gooien, maar miste.

Voor het eerst sinds oktober 2019 wint TOP Oss weer eens buiten Oss. De ploeg van Klaas Wels klimt naar plaats zestien op de ranglijst. 

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws