'Je moet tegenwoordig een zaag meenemen om je arm af te zagen'

'Je moet tegenwoordig een zaag meenemen om je arm af te zagen'

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 19:27za 05-12-2020 om 19:27

RKC Waalwijk heeft zaterdag drie belangrijke punten gepakt tegen VVV-Venlo (3-2), maar makkelijk ging het niet. Ongeveer tien minuten voor rust ging de bal op de stip, nadat Paul Quasten een ongelukkige handsbal maakte. De RKC-verdediger reageert verontwaardigd op het penaltymoment.

"Je moet tegenwoordig een zaag meenemen om je arm af te zagen", begint Quasten lachend voor de camera van FOX Sports. Door de overwinning kan de verdediger met een gerust hart terugblikken op het moment. "Hier kan ik echt weinig aan doen. Het is de nieuwe regel helaas. Ik zie die bal niet eens, het gaat zo snel..."

Quasten ging nog in gesprek met scheidsrechter Edwin van de Graaf, maar heeft begrip voor zijn beslissing. "Je kan niets. Ik zei al tegen de scheids: ik snap dat je hem geeft, maar ik kon er echt helemaal niets aan doen. Uiteindelijk hebben we goed gespeeld en winnen we deze wedstrijd fantastisch."

De strafschop werd benut door Giorgios Giakoumakis, waardoor de teams met een 1-1 stand gingen rusten. Vito van Crooij zette de gasten vlak na rust op voorsprong, maar na een rode kaart voor Roy Gelmi draaide RKC de wedstrijd in de slotfase om. Ahmed Touba en Lennerd Daneels zorgden voor een 3-2 eindstand.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws