Vitesse stort in na rode kaart en kan maar kort genieten van virtuele koppositie

Vitesse stort in na rode kaart en kan maar kort genieten van virtuele koppositie

Gepubliceerd: zaterdag 5 december 2020 om 22:53za 05-12-2020 om 22:53

Vitesse heeft nagelaten om de koppositie in de Eredivisie over te nemen van Ajax. De Arnhemmers stonden met 0-1 voor tegen PEC Zwolle op het moment dat er werd afgefloten bij Ajax-FC Twente, maar konden niet lang genieten van hun virtuele koppositie: in de slotfase ging het voor de Arnhemmers helemaal mis in Zwolle.

De ploeg van Thomas Letsch schoot nochtans uit de startblokken. Oussama Tannane demarreerde na zeven minuten het strafschopgebied in en zocht naamgenoot Oussama Darfalou: de Algerijn kreeg de bal met een gelukje mee en schoot de 0-1 in de verre hoek. Die vroege treffer bleek echter niet de opmaat tot een zorgeloze eerste helft. PEC voetbalde beter en kreeg een handvol kansen: Eliano Reijnders schoot echter over en Mike van Duinen stuitte op doelman Remko Pasveer.

Na rust ging het aanvankelijk beter voor Vitesse: PEC was een stuk minder gevaarlijk dan voor rust en Darfalou was met een bekeken hakballetje dichtbij de 0-2. Na een uur spelen ging het echter helemaal mis. Eerst kreeg Idrissa Touré – gelegenheidsrechtback vanwege een positieve coronatest van Eli Dasa – een rode kaart na inmenging van de VAR, vanwege een charge op Kenneth Paal. Vrijwel direct daarna werd het ook nog 1-1, na een intikker van Jesper Drost.

Letsch reageerde met een defensieve wissel en haalde vormgever Tannane naar de kant. Het hielp echter niets en de Arnhemmers kregen het deksel definitief op de neus. Matus Bero maakte in het strafschopgebied een onhandige overtreding op Mike van Duinen, die zelf het vonnis voltrok vanaf de stip: 2-1. Vitesse kreeg liefst zeven minuten aan extra tijd om de zaken alsnog recht te trekken, maar kwam niet meer in de buurt van een gelijkmaker.

Vitesse blijft dus op 25 punten staan: zondag kan het gepasseerd en bijgehaald worden door PSV en Feyenoord. PEC komt op twaalf punten en verruilt de degradatiezone voor de middenmoot.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws