'Vind de komst van De Jong niet erg logisch, als je zo weinig speelt...'

'Vind de komst van De Jong niet erg logisch, als je zo weinig speelt...'

07-12-2020 17:27
44

Gertjan Verbeek noemt de transfer van Siem de Jong naar sc Heerenveen 'niet erg logisch'. Dat zegt hij in de podcast van Omrop Fryslan. Heerenveen maakte vorige week de komst van De Jong bekend.

De Jong speelde de afgelopen maanden voor het Amerikaanse FC Cincinatti, maar zag zijn contract daar niet verlengd worden. Ook in zijn tweede periode bij Ajax was het niet bepaald hosanna. De Jong werd geplaagd door een aantal blessures. "Als je naar data kijkt, wat hij de afgelopen vier jaar heeft bereikt, dan is zijn komst niet erg logisch. Ik hoop voor Heerenveen en voor Siem dat hij fit blijft", zegt Verbeek.

Omrop Fryslan-verslaggever Arjen de Boer maakt de vergelijking met Paul Bosvelt. De Jong zou vooral ervaring en routine moeten brengen. "Maar Bosvelt speelde de vier jaar daarvoor veel voor hij kwam", countert Verbeek.

"Het is een risico. Als je over vier jaar zo weinig speelt. Zelfs in Australië, waar ik zelf coach was (bij Adelaide United, red.), speelde hij niet altijd. Het is misschien een gok, dat is natuurlijk prima."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s