Dortmund op cruisecontrol naar winst, Lang en Vormer kunnen Brugge niet redden

08-12-2020 20:45
16

De eerste twee ploegen die de knock-outfase van de Champions League hebben bereikt, zijn bekend. Borussia Dortmund en Lazio hebben zich ten koste van Zenit St. Petersburg en Club Brugge geplaatst voor de volgende ronde.

Lazio - Club Brugge 2-2
De meeste spanning in Groep F van de Champions League stond op de wedstrijd van Lazio en Club Brugge. De Belgen hadden een overwinning nodig om Lazio te passeren en zo de volgende ronde te bereiken. De start was echter niet geweldig: na twaalf minuten spelen schoot Joauín Correa de thuisploeg al op voorsprong.

Lang kon de ploeg hier echter niet van genieten. De twee Nederlanders van Brugge pakten de hoofdrol: Noa Lang schoot van afstand en zag hoe Lazio-keeper Pepe Reina moest lossen. Ruud Vormer was er als de kippen bij om de rebound binnen te tikken.

Wie anders dan Ciro Immobile zette de thuisploeg al snel weer op voorsprong: de topschutter van Lazio faalde niet vanaf de penaltystip. Het ging van kwaad tot erger voor Brugge toen Eduard Sobol vlak voor rust met zijn tweede gele kaart naar de kant moest na een oliedomme overtreding. Dit ging ten koste van Lang, die na de rust in de kleedkamer achterbleef.

Met tien man had Brugge het lastig, maar het zag Lazio de nodige kansen missen. Hans Vanaken bracht de spanning een kwartier voor tijd helemaal terug in de wedstrijd, door de 2-2 binnen te koppen. Reina zag er hierbij niet goed uit. Charles De Ketelaere was nog erg dichtbij de overwinning voor Club Brugge: hij raakte in de blessuretijd de lat. Geen Brugge dus in de volgende ronde, maar Lazio.

Zenit St. Petersburg - Borussia Dortmund 1-2
Borussia Dortmund heeft de eerste plaats in Groep F binnen na een degelijke 1-2 overwinning op bezoek bij Zenit St. Petersburg. Lang keek het tegen een achterstand aan door een doelpunt van Sebastián Driussi, maar in de tweede helft draaiden Lukasz Piszczek en Axel Witsel de wedstrijd om in het voordeel van Dortmund.

Door de overwinning sluit Dortmund Groep F af als koploper.