Van der Vaart begrijpt niets van 'Lang-beslissing' Brugge-coach: 'Dat is gek'

Van der Vaart begrijpt niets van 'Lang-beslissing' Brugge-coach: 'Dat is gek'

Gepubliceerd: dinsdag 8 december 2020 om 21:09di 08-12-2020 om 21:09

Laatste update: dinsdag 8 december 2020 om 22:40di 08-12-2020 om 22:40

Rafael van der Vaart begrijpt weinig van de keuze van Club Brugge-trainer Philippe Clement om Noa Lang vlak voor rust van het veld te halen na de rode kaart van verdediger Eduard Sobol. Ook gaat hij in op een mogelijke BeNeLiga, volgens de voormalig Oranje-international geen goed plan.

"Je moet je voorstellen, dan kom je met tien man te spelen... En dan haal je als trainer je beste speler eruit. Dat is gek", begint Van der Vaart na het 2-2 gelijkspel tussen Lazio en Club Brugge aan tafel bij Ziggo Sport. "Maar goed: dan heb je wat meer spelers die verdedigend wat kunnen. Voor zijn gevoel zal hij (Clement, red.) het prima gedaan hebben."

Club Brugge wist het Lazio met een man minder erg lastig te maken. Van der Vaart ziet een BeNeLiga, waardoor ploegen als Ajax, Feyenoord en PSV het tegen de Belgische grootmacht opnemen, niet zitten. "Ik ben een absolute tegenstander van een BeNeLiga. Ten eerste omdat ik de Belgische competitie niet hoog inschat. Het is niet voor niets dat Ruud Vormer hier een normale speler was en daar de grote man is. Ajax-Gent, daar word ik ook niet vrolijk van. En ik vind dat wij best een leuke competitie hebben, kijk hoe RKC het doet", sluit Van der Vaart af.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws