'UEFA vervangt vierde official en wil hervatten: Basaksehir nog niet akkoord'

'UEFA vervangt vierde official en wil hervatten: Basaksehir nog niet akkoord'

08-12-2020 22:15 Laatste update: 22:21
140

Paris Saint-Germain en Basaksehir lijken hun wedstrijd voort te gaan zetten, nadat de spelers collectief het veld verlaten hebben. Volgens diverse media wordt Sebastian Coltescu, de veelbesproken Roemeense vierde official, op initiatief van de UEFA vervangen door de VAR.

Deze was in opspraak geraakt vanwege het Roemeense woord 'negru', vermoedelijk gericht aan Pierre Webó, de assistent-trainer van Basaksehir. Coltescu zou arbiter Ovidiu Hategan hebben verzocht om 'die zwarte man' een rode kaart te geven. De spelers van beide teams besloten vervolgens om van het veld af te stappen, waarna de wedstrijd stil werd gelegd.

De beide teams verzamelden zich in de catacomben en bleven daar ruim een half uur. Volgens onder meer het Franse RMC Sport en de BBC wordt de wedstrijd hervat met een nieuwe vierde official: Coltescu wordt naar verluidt vervangen door de VAR. Het is alleen nog even wachten totdat de spelers van Basaksehir hiermee akkoord gaan en terugkeren op het veld. Naar verluidt wil de UEFA dat Coltescu verder gaat als VAR, maar gaan de spelers daar niet mee akkoord.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie