Na twee jaar uit de basis bij PSV: 'Ik ben daar teleurgesteld over, je wil spelen'

Na twee jaar uit de basis bij PSV: 'Ik ben daar teleurgesteld over, je wil spelen'

Gepubliceerd: woensdag 9 december 2020 om 12:42wo 09-12-2020 om 12:42

Nick Viergever lijkt donderdag weer eens een kans in de basis te krijgen bij PSV in het Europa League-duel met Omonia Nicosia. De 31-jarige verdediger is teleurgesteld over zijn reserverol, maar laat het hoofd niet hangen.

"Het is een gek jaar. Ik ben geblesseerd geraakt in de voorbereiding en heb daarna corona gehad. Ik ben gewend geweest om altijd te spelen en heb bij PSV ook twee jaar alles gespeeld. Het is nu anders gelopen", zegt Viergever op de persconferentie, geciteerd door het Eindhovens Dagblad. "Ik ben daar teleurgesteld over, maar sta toch altijd klaar als het nodig is."

"De andere jongens doen het goed. Maar je bent zelf sportman en je wilt altijd spelen. Die motivatie moet je hebben en die heb ik zeker. Ik blijf erop gebrand om te spelen", vervolgt Viergever, die naar eigen zeggen fit is. "Ik werk hard en doe er alles aan. Ik voel me goed en heb in de wedstrijden die ik speelde dat steentje kunnen bijdragen. Van corona ben ik een paar dagen goed ziek geweest, alsof het een soort griep was. Ik was ook vermoeid de weken daarna. Met mij gaat het nu goed."

Viergever hoopt donderdag Europese overwintering af te dwingen met PSV. "Voor mij persoonlijk een belangrijke wedstrijd en ook voor het team. Een goed moment om te laten zien wat we in huis hebben."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws