Makkelie voelt veel vertrouwen van UEFA: 'Schijnwerpers zijn op Parijs gericht'

Makkelie voelt veel vertrouwen van UEFA: 'Schijnwerpers zijn op Parijs gericht'

Gepubliceerd: woensdag 9 december 2020 om 12:55wo 09-12-2020 om 12:55

Laatste update: woensdag 9 december 2020 om 13:56wo 09-12-2020 om 13:56

Uit de beslissing van de UEFA om Danny Makkelie als scheidsrechter aan te wijzen voor het beladen Champions League-duel tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir spreekt veel vertrouwen. Dat zegt de 37-jarige Nederlander tegen De Telegraaf.

Het treffen in Parijs werd dinsdagavond gestaakt na vermeend racisme van de Roemeense vierde official. De Turkse club weigerde verder te spelen, waardoor het duel is verplaatst naar woensdagavond. Makkelie moet het restant in goede banen leiden. "Dat is heel eervol, maar het gaat er vooral om dat ik scherp ben en de wedstrijd tot een goed einde breng. De schijnwerpers van de hele wereld zullen op Parijs zijn gericht", weet de arbiter.

Mochten PSG en Basaksehir een anti-racisme statement willen maken, bijvoorbeeld door net als in de Premier League te knielen, dan doet Makkelie mee. "Die ruimte is er als de spelers dat willen. Van de UEFA mogen we altijd de afweging maken om iets toe te staan of ergens aan mee te doen. De UEFA-afgevaardigde, verantwoordelijk voor de organisatie rond de wedstrijd, zal tijdens de teammeeting vragen of PSG en Basaksehir een statement maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws