'Roemeense arbitrage claimt discriminerende teksten van hoofdrolspeler Webó'

'Roemeense arbitrage claimt discriminerende teksten van hoofdrolspeler Webó'

09-12-2020 14:16
214

Een dag na de gestaakte Champions League-wedstrijd tussen Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir komen er steeds meer details naar buiten. Volgens het Roemeense medium Fanatik is hoofdrolspeler Pierre Webó zelf ook niet helemaal onschuldig.

Webó, assistent-trainer van Basaksehir, zou de Roemeense arbitrage vanaf de eerste minuut van de wedstrijd hebben gediscrimineerd. 'Gypsy, gypsy', riep Webó meerdere keren, aldus Fanatik. Bronnen rond de scheidsrechters zeggen bovendien dat niet vierde man Sebastian Coltescu, maar grensrechter Octavian Sovre het woord 'negru' in de mond nam.

De assistent-scheidsrechters hadden na een kleine kwartier genoeg van het gedrag van Webó en maanden arbiter Ovidiu Hategan om de Basaksehir-trainer weg te sturen. "Die zwarte man, die zwarte daar", wordt Sovre geciteerd. "Dit is onacceptabel. Ga maar kijken. Die zwarte daar. Dit is onacceptabel."

Paris Saint-Germain en Istanbul Basaksehir hervatten de gestaakte wedstrijd woensdag om 18.55 uur. Webó zit dan weer op de bank. Zijn rode kaart is geseponeerd, zo heeft de UEFA laten weten. Scheidsrechter Danny Makkelie is de vervanger van Hategan.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie