'Race tegen de klok' bij AZ: 'Het zag er lelijk uit, hadden meer schade verwacht'

'Race tegen de klok' bij AZ: 'Het zag er lelijk uit, hadden meer schade verwacht'

09-12-2020 16:58
16

De Europa League-wedstrijd van AZ tegen HNK Rijeka gaat de geschiedenisboeken in. Dat stelt de nieuwe hoofdtrainer Pascal Jansen. De Alkmaarders kunnen zich na een chaotische week plaatsen voor de knock-outs.

"De wedstrijd gaat de geschiedenisboeken in", zegt Jansen, opvolger van de ontslagen Arne Slot, op de website van AZ. "Dat komt zowel door alle tumult eromheen als de mogelijke plaatsing voor de knock-out­wed­strij­den. Er is in de afgelopen dagen veel gebeurd, maar ons antwoord ligt op het veld."

"Wij moeten ons vooral richten op de dingen die we altijd al doen. Dat gaat om wat we er samen hebben ingeslepen, de patronen die we kennen en het vertrouwen in de kwaliteiten van je medespelers. Dat moet houvast geven, ongeacht de tegenstander."

AZ was eind oktober veel te sterk voor Rijeka: de Kroaten verloren in het AFAS Stadion met 4-1. Jansen verwacht donderdagavond een zwaardere wedstrijd. "Er staat veel op het spel. Rijeka is een heel taaie ploeg die in de laatste pouleduels met Napoli en Sociedad goed heeft gepresteerd."

Het is nog onduidelijk of Jansen een beroep kan doen op Dani de Wit, die tegen FC Groningen (2-1 verlies). "De blessure zag er tijdens de wedstrijd lelijk uit. We hadden verwacht dat er wat meer schade zou zijn, maar hij kon zich gisteren alweer aardig bewegen. Dani gaat met ons mee, maar het wordt een race tegen de klok. Hij is het enige twijfelgeval in de selectie."