Kieft begrijpt rood Gravenberch niet: 'Je neemt dan je arm mee'

Kieft begrijpt rood Gravenberch niet: 'Je neemt dan je arm mee'

10-12-2020 00:06
82

Wim Kieft vindt dat Ryan Gravenberch met twee keer geel zwaar is gestraft. Hij moest tien minuten voor tijd indrukken nadat hij Alejandro Gómez licht in het gezicht raakte. Even daarna verloor Ajax de wedstrijd. 

"Die rode kaart van Gravenberch is heel zwaar gestraft", zegt Kieft na de wedstrijd bij SBS. "Dit is gewoon automatisch. Hij draait zich om, dus dan neem je je arm mee. Dat doet elke voetballer, zich breed maken met zijn arm. Er zit geen enkele intentie bij om iemand te slaan."

In de tweede helft kreeg Klaas-Jan Huntelaar in het strafschopgebied een zet in de rug van Remo Freuler. Scheidsrechter Carlos del Cerro Grande vond dat alleen niet genoeg voor een penalty. Kieft snapt dat wel. "Er is wel iets van contact, maar niet genoeg", zo oordeelt de oud-voetballer van onder meer Ajax en PSV.

René van der Gijp vindt het ook geen honderd procent strafschop. "Als hij hem op de stip legt, dan vind ik het prima. Maar als hij dat niet doet vind ik het ook goed. De VAR grijpt niet in, dat vind ik wel logisch."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie