Onverwachte meevaller Barcelona: 2,9 miljoen van Santos door gebroken belofte

Onverwachte meevaller Barcelona: 2,9 miljoen van Santos door gebroken belofte

10-12-2020 12:52
23

Een welkome financiële meevaller voor FC Barcelona: Santos moet 2,9 miljoen euro overmaken naar Camp Nou. Santos ging in de fout bij de transfer van Gabriel Barbosa naar Internazionale in 2016.

Spaanse media melden dat sporttribunaal CAS de knoop heeft doorgehakt: Barça ontvangt 2,9 miljoen euro uit Brazilië. Het heeft alles te maken met de transfer van Barbosa naar Internazionale, ruim vier jaar geleden. Barça bedong bij de onderhandelingen over Neymar een eerste aankoopoptie op de Braziliaanse aanvaller. Santos besloot Barbosa, beter bekend als Gabigol, echter te verkopen aan Inter zonder Barça van tevoren in te lichten.

Barcelona daagde Santos voor de rechter en vier jaar later is er een uitspraak. Volgens de overeenkomst had de Catalaanse grootmacht drie dagen de tijd om het Inter-voorstel van dertig miljoen euro te evenaren, maar Santos hield zich niet aan die termijn. Gabigol mislukte overigens bij Inter en keerde na twee seizoenen terug naar Santos. De Brazilianen verkochten hem in 2019 aan Flamengo, waar de spits in zijn debuutseizoen liefst 25 keer scoorde in 29 wedstrijden.