'Eerst met PSV kampioen worden, daarna hoop ik voor Barça te kunnen spelen'

'Eerst met PSV kampioen worden, daarna hoop ik voor Barça te kunnen spelen'

10-12-2020 13:16
69

Luis Felipe speelt sinds januari voor PSV en hoopt op een mooie voetbalcarrière. De negentienjarige verdediger uit Brazilië speelt zijn wedstrijden voor Jong PSV, zat een aantal keer op de bank bij het eerste en heeft buiten het veld alvast een belangrijke stap gezet: de in Cuiabá geboren verdediger heeft zijn gastgezin ingeruild voor een eigen appartement.

Felipe heeft de afgelopen zeven maanden in Nuenen doorgebracht. "Ik ben hier heel erg warm ontvangen. Het is moeilijk om afscheid te nemen, we zijn aan elkaar gehecht geraakt", laat hij weten aan de PSV-kanalen. "Na de training praten we altijd en eten we samen, dat wordt het moeilijkst."

De verdediger heeft nog niet voor zichzelf gekookt, maar rekent op hulp. "Van mijn familie of mijn broer. En Mauro Júnior is mijn beste vriend, hij is als een broer voor mij. Ik kan Portugees met hem praten en hij helpt me overal mee. PSV houdt van Brazilianen, ik houd van PSV. Samen staan we sterker", aldus Felipe, die zich ook binnen de lijnen hoopt te ontwikkelen. "Ik hoop dat ik mijn carrière voort kan zetten bij FC Barcelona, net als Ronaldinho en Romario. Ik wil mijn droom waarmaken, maar eerst wil ik met PSV kampioen worden."