'Tóch pech voor Koeman: géén terughaalclausule in huurovereenkomst met Benfica'

'Tóch pech voor Koeman: géén terughaalclausule in huurovereenkomst met Benfica'

Gepubliceerd: donderdag 10 december 2020 om 13:33do 10-12-2020 om 13:33

FC Barcelona overweegt huurling Jean-Clair Todibo vervroegd terug te halen van Benfica, maar het is nog maar zeer de vraag of dat mogelijk is. Volgens het Catalaanse medium Esports SER is die optie niet meegenomen in de huurovereenkomst met beide clubs.

Barça stalde Todibo vorig seizoen al bij Schalke 04 en verhuurde hem begin oktober, vlak voor het sluiten van de transfermarkt, aan Benfica. De centrale verdediger uit Frankrijk werd voor twee jaar verhuurd en kon in 2022 voor twintig miljoen euro definitief overstappen. Todibo heeft echter nog niet één minuut gespeeld voor O Glorioso: nu Barça grote problemen in het hart van de defensie heeft, overweegt het de Franse jeugdinternational deze winter al terug te halen.

Een terugkeer is op korte termijn echter niet mogelijk, bericht Esports SER op basis van bronnen uit Camp Nou. In de tweejarige huurovereenkomst zou géén clausule opgenomen zijn die een voortijdige beëindiging van de deal mogelijk maakt.

Trainer Ronald Koeman heeft dan ook een groot probleem. Gerard Piqué is de komende maanden niet beschikbaar, ook Ronald Araújo kampt met een blessure en ook Clément Lenglet is niet okselfris: Koeman kan verder alleen beschikken over de jonge Óscar Mingueza en gelegenheidsverdediger Frenkie de Jong. Als het financieel geplaagde Barça in de winterstop een nieuwe verdediger wil halen, zal het eerst spelers moeten verkopen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Zien we Ronald Koeman ook na dit seizoen nog terug in Camp Nou?

Ja
20%
Nee
80%
(1180 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws