'Ik denk dat Wim klaar is voor de Eredivisie, een groot compliment voor hem'

'Ik denk dat Wim klaar is voor de Eredivisie, een groot compliment voor hem'

11-12-2020 11:00 Laatste update: 11:00
66

Wim Jonk is klaar voor een Eredivisie-club, zegt zijn assistent-trainer Sipke Hulshoff. Onder zijn leiding doet FC Volendam serieus mee om promotie naar de Eredivisie. Dat Jonk genoemd wordt bij clubs uit de Eredivisie, is volgens Hulshoff niet raar. 

Jonk heeft nog niet veel ervaring als hoofdtrainer, maar toch denkt dat Hulshoff dat hij toe is aan een nieuwe stap. "Ik denk dat Wim klaar is voor de Eredivisie, ondanks dat hij nog maar twee jaar ervaring heeft als trainer", zegt Hulshoff tegen VoetbalPrimeur. "In z'n uitstraling, z'n rust, hij is in alles klaar voor de Eredivisie. Overal waar er trainers vertrekken wordt Wim genoemd. Dat is een groot compliment voor hem."

Hulshoff snapt dat Jonk de credits krijgt voor de goede prestaties. "Het is geen toeval dat Wim en bijvoorbeeld ook Arne Slot bij alle clubs genoemd worden. Niet alleen door hoe ze zich presenteren, maar ook door hoe hun teams spelen. Als je met een duidelijk plan speelt, word je ook door je prestaties en manier van spelen vaak genoemd."

En hoe ziet Hulshoff zijn eigen toekomst? Hij stond al eens aan het hoofd bij SC Cambuur. Nu is hij assistent. "Deze rol past mij als een jas. Mijn kracht ligt echt op het veld. Dat merk je aan de trainers met wie ik heb samengewerkt en nu ook weer met Wim. Natuurlijk heb ik ambities, maar ik weet niet hoe het er precies uit moet gaan zien. Het is misschien ook geen toeval dat beide trainers waar ik mee heb samengewerkt (Jonk en Arne Slot, red.) nu overal genoemd worden. Ik hoop wel dat ik mijn steentje heb bijgedragen."

'We hoopten De Graafschap nog in te halen'
Volendam verraste vorig seizoen met een derde plaats in de Keuken Kampioen Divisie. En wat was er nog meer mogelijk geweest als de competitie gewoon was afgemaakt? Er stonden nog negen duels op het programma. "Ik denk niet dat wij Cambuur nog hadden achterhaald, maar gezien het programma hadden we de hoop om De Graafschap nog in te halen", zegt Hulshoff. "Wij hadden een iets makkelijker programma dan De Graafschap. Je weet nooit wat er bij hen gebeurd zou zijn als je van zeven punten op vier punten was gekomen. Dat zullen we nu nooit meer weten."

Volendam is dit seizoen op dezelfde voet doorgegaan en presteert opnieuw goed. Hulshoff geeft zijn spelers daarvoor een groot compliment. "Het meest knappe vind ik dat we het met bijna dezelfde selectie hebben gedaan", zegt Hulshoff. "Micky van de Ven is als een komeet omhoog geschoten en ook Francesco Antonucci is bij ons gekomen. Dat zijn twee spelers die het niveau echt omhoog hebben gebracht. En de jongens die er al waren hebben zich echt doorontwikkeld."

"Je ziet dat de grenzen verlegd zijn en dat bepaalde dingen niet meer geaccepteerd worden. Ik moet de ploeg de complimenten geven, want we zijn twaalf wedstrijden ongeslagen. Het verschil tussen FC Volendam en topclubs is dat er niet gelijk paniek is en mensen overboord zijn. Als dit bij een topclub gebeurt is er veel druk van buitenaf en zijn de krachtenvelden net iets anders dan in Volendam."

(Tim van Duijn/VoetbalPrimeur)