Van Persie en Van Hooijdonk gebrouilleerd: 'Ik vind dat hij me niet respecteerde'

Van Persie en Van Hooijdonk gebrouilleerd: 'Ik vind dat hij me niet respecteerde'

Gepubliceerd: donderdag 10 december 2020 om 16:53do 10-12-2020 om 16:53

Tussen Robin van Persie en Pierre van Hooijdonk is het na hun gemeenschappelijke Feyenoord-tijd nooit meer goed gekomen. De Oranje-topscorer aller tijden 'stal' als aanstormend talent ooit een vrije trap van Van Hooijdonk, destijds de grote ster in De Kuip.

Het boterde sowieso al niet tussen Van Persie en Van Hooijdonk. "Het is natuurlijk niet handig als je achttien bent en het opneemt tegen de leider van het team", vertelt hij in de Effe Relativeren-podcast van Kaj Gorgels. "Maar op straat speelt leeftijd geen rol. Of je nou jong of oud bent: als je iemand waardeert, krijg je dat ook terug. Als je dat niet bent, krijg je dat ook terug. Dat was hoe ik erin zat. Maar ik vond en vind nog steeds dat Van Hooijdonk mij niet respecteerde. Puur op basis van leeftijd klopt dat niet."

Tijdens een thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk toonde Van Persie zich van zijn meest brutale kant, terwijl hij aanvankelijk te laat was gekomen. "Ik vergat een keer de zomertijd, dat is iets wat je maar één keer in je leven doet als je jong bent. Toen kwam hét moment van die vrije bal. Ik vroeg aan Pierre: mag ik hem nemen? Want ik wil het goedmaken. Dat was écht mijn intentie." Van Hooijdonk wilde hier echter niet in mee. "Dan voelt hij dat niet goed aan, vind ik. Dat is nou een moment dat je als grote speler zegt: weet je, pak hem."

"Ik had gewoon moeite met die hiërarchie. Die was in mijn ogen af en toe onterecht", vervolgt Van Persie, die echter bij de hand werd genomen door andere spelers. "Later kwam Alfred Schreuder erbij, die had dat gevoel heel erg, hij was echt heel goed met jonge jongens. Bonaventure Kalou had dat ook, Christian Gyan had dat gevoel ook heel erg."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws