Rapport PSV: Ledezma-drama, motor op links én rechts en vleugje 'oude' Ihattaren

10-12-2020 20:50 Laatste update: 21:03
38

Het was een makkelijk avondje voor PSV in het eigen Philips Stadion. Omonia Nicosia kwam niet naar Eindhoven om te voetballen en trok zich terug op de eigen helft. PSV-backs Denzel Dumfries en Philipp Max (eerste helft) namen hun ploeg bij de hand en speelden uitstekend. Het leverde PSV een 4-0 overwinning op, waardoor het als koploper eindigt in Groep E van de Europa League. VoetbalPrimeur maakt rapport op.

Yvon Mvogo – 6,5: kreeg weinig, zeg maar gerust helemaal niets te doen in het eerste bedrijf. Na rust was het meer van hetzelfde voor de sluitpost van PSV, die de grassprietjes in het Philips Stadion kon tellen. Pas vlak voor tijd moest hij ingrijpen, maar een schot van Nicosia-kant was een simpele prooi.

Denzel Dumfries – 8: stoomde als vanouds op langs de rechterkant van het veld en was in de eerste helft dicht bij een treffer. De back besloot het eens te proberen van afstand, maar raakte de paal. In de tweede helft kreeg hij zijn treffer wel: hij benutte een penalty, nadat hij zelf onderuit was gehaald in het strafschopgebied van Nicosia. Een uitstekende pot voetbal van Dumfries.

Timo Baumgartl – 6,5: mocht het samen met Viergever gaan proberen centraal achterin. Kreeg weinig kansen om zich te bewijzen, aangezien Nicosia niet bepaald dacht aan aanvallen. Met een kopkansje na een hoekschop van Max – die ver over ging – was hij voor het Nicosia-doel aanwezig.

Nick Viergever – 4,5: gaf voor de wedstrijd aan teleurgesteld te zijn dat hij zo weinig in de basis mag beginnen, maar na zijn optreden van donderdagavond weten we wel waarom. Kreeg bijna niets te doen, maar op de momenten dat het moest gebeuren, viel hij door de mand. Gaf in de eerste helft een vrije trap weg op een gevaarlijke plek en zag de bal in de tweede helft op de stip gaan na een handsbal. Gelukkig voor hem schoot Jordi Gómez naast.

Philipp Max – 7,5: wat is de transfer van Max naar Eindhoven vooralsnog een voltreffer zeg. Hij bleef maar gaan aan de linkerkant van het veld en was met een pegel van afstand dichtbij de openingstreffer. Leverde de assist bij de 1-0 van Malen, wederom na een goede loopactie.

Pablo Rosario – 6,5: het slot op de deur bij PSV. Bemoeide zich in aanvallend opzicht niet al te veel met het spel, maar bewaakte de balans op het middenveld. Een typische Rosario-wedstrijd: oerdegelijk.

Jorrit Hendrix – 6: een solide wedstrijd van Hendrix, die de bal in de aanval snel inleverde bij een ploeggenoot en verdedigend nauwelijks op foutjes te betrappen was.

Mohamed Ihattaren – 7: kreeg na een aangepast trainingsschema 90 minuten van trainer Schmidt en liet bij vlagen weer zijn oude vorm zien. Het is af en toe nog wat ongelukkig, maar de talentvolle middenvelder staat in ieder geval weer op het veld.

Richard Ledezma –: was in de beginfase een van de gevaarlijkste PSV-spelers. Combineerde er lekker op los en wilde de bal maar wat graag hebben. Na een kwartiertje eindigde het echter op dramatische wijze voor Ledezma: hij moest per brancard het veld verlaten met een op het oog zware knieblessure en werd vervangen door Adrian Fein.

Joël Piroe – 7: maakte zijn basisdebuut bij PSV. Zal zich veel voor hebben gesteld van de wedstrijd tegen Nicosia, maakte veel meters, maar kreeg in aanvallend opzicht geen kans om het verschil te maken. Tot de blessuretijd van de wedstrijd: vanuit een onmogelijke hoek wist hij de 3-0 te maken en vlak voor het laatste fluitsignaal tikte hij zijn tweede van de avond binnen.

Donyell Malen – 7: een van de gevaarlijkste spelers aan PSV-zijde. Was dichtbij met een artistieke omhaal, maar zag hoe zijn inzet van de lijn werd gehaald. Niet veel later was het dan toch raak: Malen tikte de 1-0 binnen.

Invallers:

Adrian Fein – 6,5: kwam als vervanger van Ledezma binnen de lijnen. Een totaal ander type speler dan de jonge Amerikaan. Speelde een vrijwel onzichtbare wedstrijd, maar leverde de twee assists bij de goals van Piroe.

Cody Gakpo – 6: kwam in de tweede helft binnen de lijnen, maar bracht minder dan we normaal van hem gewend zijn. Verdedigend was er niets op aan te merken, hij maakte de nodige meters.

Olivier Boscagli – 6,5: kwam in de tweede helft binnen de lijnen voor Max en voetbalde 45 minuten als linksback. Dit deed hij naar behoren: verdedigend had hij weinig te vrezen en ook aanvallend droeg Boscagli, zonder écht op te vallen, zijn steentje bij.

Ibrahima Sangaré – 6: aan controleurs op het middenveld geen gebrek bij PSV. Sangaré verving na de rust Rosario en ging verder waar zijn collega in de eerste helft gebleven was.

Jordan Teze –: kwam in de 80e minuut op het veld en speelde te kort voor een beoordeling.