PSV boekt overtuigende zege en gaat als groepswinnaar naar Europa League-loting

10-12-2020 20:48 Laatste update: 11-12-2020 07:57
158

PSV gaat als groepswinnaar naar de volgende ronde van de Europa League. Zelf won de ploeg uit Eindhoven met 4-0 van Omonia Nicosia en omdat Granada CF gelijkspeelde bij PAOK Saloniki, eindigen de Spanjaarden als tweede in de groep.

PSV wist vorige week plaatsing voor de volgende ronde af te dwingen door uit bij Granada te winnen. Dat gebeurde misschien wel eerder dan verwacht, want niet iedereen had een nederlaag van PAOK bij Omonia voorspeld. Toch gebeurde dat, waardoor er voor PSV sportief niets meer op het spel stond, op het winnen van de groep na.

Trainer Roger Schmidt besloot een aantal basisspelers rust te geven, waaronder Mario Götze. Hij gaf onder meer de kans aan Richie Ledezma, het Amerikaanse talent, en Joël Piroe. Ledezma moest al snel worden vervangen nadat hij een ogenschijnlijk zware knieblessure opliep. Per brancard verliet hij het veld.

PSV had thuis nauwelijks iets te vrezen van het al uitgeschakelde Nicosia. Het was een kwestie van tijd voor de eerste goal zou vielen en die viel na ruim een half uur. Weer was de goal van Donyell Malen en opnieuw kwam de assist van Philipp Max.

Het freewheelen van PSV ging na de rust door, al drukte de ploeg het overwicht niet uit in doelpunten. Toen Denzel Dumfries een zelf versierde strafschop benutte, leek het duel beslist. Leek, want na ongelukkig hands van Nick Viergever mocht Omonia aanleggen voor een strafschop. Die werd echter naastgeschoten. Piroe besliste de einstand op 4-0. Hij scoorde in de blessuretijd twee keer.

Omdat Granada niet scoorde in Griekenland, gaat PSV met twaalf punten als groepswinnaar door naar de volgende ronde. Het levert de club niet alleen extra geld op, maar is ook lotingtechnisch beter. Maandag weet PSV wie het in de zestiende finales treft.