Piroe kent zijn plek na dubbelslag: 'Geduld houden, dat weet je'

Piroe kent zijn plek na dubbelslag: 'Geduld houden, dat weet je'

11-12-2020 07:38 Laatste update: 08:09
19

Joël Piroe kroonde zich donderdagavond wederom als de koning van de blessuretijd. De spits, die voor het eerst in de basis mocht beginnen bij PSV, nam de 3-0 en de 4-0 voor zijn rekening en maakte beide treffers pas na de reguliere speeltijd.

"Heel lang was het steeds net niet, of werd er een andere keuze gemaakt. Maar eerlijk gezegd, toen ik Adrian (Fein, red.) met die bal zag… het was precies dezelfde loopactie die we ook vaak op trainingen doen", lacht Piroe na afloop tegenover de camera van FOX Sports.

Piroe hoorde donderdag tijdens de bespreking pas dat hij zijn basisdebuut zou gaan maken voor PSV. "De trainer had daarvoor niets gezegd". Zenuwachtig was Piroe niet. "Nee, totaal niet. Ik voelde juist een extra vorm van energie. Dan ben je gewoon zo gebrand om te spelen."

Piroe hoopt na zijn goal tegen sc Heerenveen en zijn twee treffers tegen Omonia Nicosia dat hij snel meer speeltijd krijgt van Roger Schmidt, al weet hij dat het dringen is in de punt van de aanval. "Concurrentie is alleen maar goed. Ik heb wel vertrouwen in mezelf."

"Ik speel al lang bij PSV en heb naar dit moment toegewerkt. Als je er dan eenmaal bent, vind ik ook dat je geduld moet houden en verder moet groeien. In het begin weet je dat je het moet doen met invalbeurten. Op die manier wil ik mezelf gewoon in het team knokken."