Jansen pakt AZ-spelers aan: 'We moeten het zo snel mogelijk uitbannen'

Jansen pakt AZ-spelers aan: 'We moeten het zo snel mogelijk uitbannen'

11-12-2020 15:51
55

Pascal Jansen wil de teugels aanhalen bij AZ, dat dit seizoen al tegen 37 gele en zes rode kaarten aanliep. De interim-trainer van de Alkmaarders heeft zijn buik vol van de vele prenten voor zijn spelers.

"Dat is gewoon AZ onwaardig en zal de komende tijd ook de nodige aandacht krijgen", zegt Jansen tegen De Telegraaf. "Het past niet bij AZ en het past niet bij de ploeg. We moeten het zo snel mogelijk uitbannen. Daar gaan we zeker de nodige energie instoppen met zijn allen." In het Europa League-duel met HNK Rijeka werd Jesper Karlsson nog van het veld gestuurd vanwege een te hoog geheven ben. AZ ging vervolgens met 2-1 onderuit in Kroatië en is klaar in Europa.

Jansen vindt dat twee zaken van belang zijn voor de kaartenregen. "Soms is een gele kaart gewoon nodig." Maar er is ook sprake van een 'een stukje emotiecontrole'. "Dit soort zaken kunnen ontstaan omdat we niet presteren zoals wij van elkaar gewend zijn. Sommige spelers raken dan net even wat sneller geëmotioneerd dan een ander. Eén van de taken die ik de spelers zondag wil meegeven: zorg dat je uit dit soort situaties blijft."

"Als je 37 gele kaarten krijgt en zes rode, dan kan ik moeilijk ontkennen dat het qua discipline in het veld goed op orde is. Vanmorgen in Rijeka, voor het ontbijt, zijn hier al een aantal dingen over gezegd", vertelt Jansen. "Het is niet iets van gisteren of Groningen. Als je zoveel kaarten hebt opgelopen, dan speelt dat uiteraard al langer. En dat moet worden uitgebannen."