Drie Eredivisie-aanvoerders liever zonder VAR: 'Hoef ik er niet bij te hebben'

Drie Eredivisie-aanvoerders liever zonder VAR: 'Hoef ik er niet bij te hebben'

11-12-2020 21:19
22

Van alle aanvoerders in de Eredivisie hebben Adil Auassar (Sparta Rotterdam), Anco Jansen (FC Emmen) en Arjen Robben aangegeven op dit moment liever zonder een videoscheidsrechter te spelen. Auassar is duidelijk en vindt dat het spelletje er minder mooi op is geworden.

"Ik vind het minder leuk worden met de VAR", aldus de Sparta-aanvoerder tegen RTV Rijnmond. Hij kreeg eerder dit seizoen een rode kaart na een trappende beweging richting Rai Vloet van Heracles Almelo. "Maar het heeft echt niet daarmee te maken. Ik zie zoveel dingen gebeuren in het voetbal waarvan ik denk: 'is dit echt rood?' Zoals die rechtsback van Vitesse (Idrissa Touré, red.) die vorige week rood kreeg. Hij was net te laat en ging op iemands hak staan waarna hij later pas rood kreeg. Waar hebben we het dan nog over?"

Het lange wachten, de onlogische beslissingen en alle herhalingen die een moment er erger uit laten zien dan het in werkelijkheid is: Auassar is er wel klaar mee. "Ik vind zelf dat je als voetballer de grens moet kunnen opzoeken en soms er misschien net overheen moet kunnen. Tikken uitdelen maar ook incasseren. Nu wordt er naar mijn idee heel veel rood gegeven voor zaken waarvoor vroeger nooit een rode kaart was gegeven."

"Het is ieder geval niet echt iets voor mij", vervolgt Auassar. "En dat is ook gewoon iets persoonlijks. Misschien ook wel omdat ik iemand ben die graag het randje op zoekt soms. Maar ik hoef dit er eigenlijk allemaal niet bij te hebben als je het mij vraagt."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

#DoneDeal de podcast is ook te beluisteren via Spotify en te bekijken via YouTube!

Plaats een reactie