Dramatisch Heracles verliest: één schot op doel van Fortuna, twee doelpunten

11-12-2020 21:52 Laatste update: 21:53
43

Heracles Almelo-trainer Frank Wormuth sprak voor de wedstrijd over 'een finale', maar daar was in Almelo maar weinig van te zien vrijdagavond. Een ongeïnspireerd Heracles zag hoe Fortuna Sittard, dat de momenten om aan te vallen uitkoos, uiterst effectief was. De gasten pakten een 0-2 voorsprong, Heracles kwam niet verder dan een eretreffer van Delano Burgzorg diep in blessuretijd.

Heracles greep het initiatief in het eigen Erve Asito, maar had moeite om tot goed uitgespeelde kansen te komen op de helft van Fortuna. De grootste kans was voor Adrian Szöke, die de geschorste Sinan Bakis verving in de spits bij Heracles. De Hongaar kon vrij inkoppen na een uitstekende voorzet van Giacomo Quagliata, maar deed dat bedroevend: ver naast. Rai Vloet dacht niet veel later de 1-0 te maken, maar zijn kopgoal werd na inmenging van de VAR afgekeurd wegens buitenspel.

Vanuit het niets pakte Fortuna niet veel later de voorsprong: Heracles-verdediger Rente schoot de bal na een voorzet vanaf rechts ongelukkig achter Janis Blaswich. Een flinke tik voor Heracles, dat tot de rust niet veel bijzonders meer liet zien. Fortuna had de zaakjes verdedigend prima op orde.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Heracles mocht de bal hebben, maar na een foute pass van invaller Teun Bijleveld kon Fortuna op weg naar de 0-2. Emil Hansson gaf de bal goed mee op Polter, die alleen op het doel van Heracles af kon lopen. Oog in oog met Blaswich maakte hij geen fout.

Heracles ging vervolgens wel op zoek naar de aansluitingstreffer, maar wist absoluut geen vuist te maken. Invallers Silvester van der Water en Delano Burgzorg zorgden voor wat gevaar. Burgzorg was er dichtbij met een schot op de lat.

Diep in blessuretijd bracht diezelfde Burgzorg de spanning alsnog terug in de wedstrijd. Hij kopte een voorzet achter Fortuna-keeper Yanick van Osch. Heracles kwam nog dichtbij de 2-2: Van der Water kreeg de bal voor zijn voeten en nam deze in één keer op de pantoffel. Zijn inzet vloog net naast.

Fortuna Sittard gaat door de overwinning van zes naar negen punten. Heracles ziet de opponent uit Limburg op gelijke hoogte komen: het seizoen van de Almeloërs is ronduit teleurstellend te noemen.