Jong Ajax deelt tik uit aan De Graafschap, flitsende start Almere genoeg

11-12-2020 22:57 Laatste update: 23:00
67

De Graafschap heeft in de jacht om de Keuken Kampioen Divisie-titel punten laten liggen tegen Jong Ajax. Almere City pakte wél het volle pond tegen SC Telstar, terwijl er bij Go Ahead Eagles tegen NAC Breda geen doelpunten te zien waren.

De Graafschap - Jong Ajax 2-2
De Graafschap begon goed op de eigen Vijverberg en stond - met een klein beetje hulp - al snel op voorsprong tegen Jong Ajax. Terrence Douglas werkte de bal achter zijn eigen doelman Kjell Scherpen. Lang genieten van de voorsprong kon de thuisploeg echter niet: Ar Jany Martha zorgde vier minuten later alweer voor de 1-1.

Ralf Seuntjens bracht de thuisploeg tien minuten later weer op voorsprong. Hij wist wat gelukkig de 2-1 achter Scherpen te werken. De Graafschap bracht zichzelf echter onnodig in de problemen. Danny Verbeek kreeg een directe rode kaart na ongeveer een halfuur spelen, waardoor de thuisploeg het nog een uur vol moest houden met een man minder.

Het resulteerde in de tweede helft in een gelijkmaker van Jong Ajax, en wat voor een. Sontje Hansen besloot het eens te proberen van afstand en pegelde prachtig raak. Hier bleef het bij in Doetinchem, waardoor De Graafschap SC Cambuur steeds verder uit het oog verliest.

SC Telstar - Almere City 2-3
Almere City leek een heel makkelijke avond tegemoet te gaan in Velzen-Zuid, maar niets was uiteindelijk minder waar. De uitploeg stond na tien (!) minuten spelen al op een 0-3 voorsprong door doelpunten van Xian Emmers (2x) en Ilias Alhaft. De gasten drukten echter niet door. Glynor Plet zorgde niet veel later voor de 1-3.

De spanning was weer helemaal terug toen Ilias Bronkhorst halverwege de tweede helft de 2-3 maakte. Een échte vuist kon de thuisploeg aanvallend echter niet meer maken. De drie punten gaan mee terug naar Almere, al had de uitploeg daar geluk bij nodig: Jasper Schendelaar, de keeper van Telstar, schoot in de blessuretijd op de paal. Almere komt op hetzelfde aantal punten als koploper Cambuur (37), maar heeft wel een wedstrijd meer gespeeld.

Go Ahead Eagles - NAC Breda 0-0