Van Bommel junior (18) maakt basisdebuut als prof: Gewoon grote stappen gezet

Van Bommel junior (18) maakt basisdebuut als prof: "Gewoon grote stappen gezet"

12-12-2020 21:26
18

Thomas van Bommel sprokkelt dit seizoen zijn eerste minuten in het betaald voetbal bij elkaar, maar beleeft zaterdagavond tegen FC Eindhoven zijn vuurdoop. De achttienjarige zoon van Mark van Bommel heeft van MVV-trainer Darije Kalezic zijn eerste basisplek als prof gekregen.

De jonge middenvelder moest het tot nu toe vooral hebben van korte invalbeurten, maar mag aan de Aalsterweg dus vanaf de aftrap beginnen. "Als ik het vergelijk met het begin van het seizoen – toen hij één van de zes spelers was die werd doorgeschoven (vanuit de jeugdopleiding, red.), doordat we te weinig man hadden – dan heeft hij gewoon grote stappen gezet", aldus Kalezic voorafgaand aan de wedstrijd in gesprek met FOX Sports.

Volgens de Bosniër is Van Bommel junior de afgelopen maanden vooral in mentaal opzicht gegroeid. "Het is een hele andere jongen. Hij leefde ook volgens de cultuur die er op dat moment binnen de club heerste, hij dacht de makkelijk. Maar hij heeft in de tussentijd een geweldig antwoord gegeven en een omslag in denken gemaakt. Die jongen leeft voor het voetbal."