'Op de eerste dag zei Van Bommel: jij zit naast mij. Geen idee wat hij in me zag'

'Op de eerste dag zei Van Bommel: jij zit naast mij. Geen idee wat hij in me zag'

12-12-2020 19:34
20

Mark van Bommel speelt een belangrijke rol in de carrière van Peter van Ooijen. De 28-jarige Brabander kreeg ooit als PSV-talent met de routinier te maken en vertrok afgelopen zomer naar het Duitse KFC Uerdingen 05, op aanraden van Van Bommel.

Van Ooijen maakte in het seizoen 2012 zijn debuut in het betaald voetbal, terwijl Van Bommel juist aan zijn laatste profseizoen bezig was. "Op de allereerste dag zei hij: jij zit hier in de kleedkamer naast mij", blikt de in Rosmalen opgegroeide middenvelder terug in gesprek met Voetbal International. "Ik weet niet wat hij in me zag, maar Mark moest altijd lachen om mij. Hij haalde continu grappen uit met me. Ik was zó vaak mijn schoenen kwijt. Maar op het veld was hij ook echt met me bezig. Gaf tips: weet waar je staat, kijk om je heen."

Vorig seizoen kwamen de twee elkaar weer tegen: Van Ooijen was via Go Ahead Eagles en Heracles Almelo bij VVV-Venlo beland, Van Bommel was net ontslagen bij PSV en kwam even langs in Venlo. "Ja, dat was wel mooi. Mark is gewoon heel betrokken bij me", aldus Van Ooijen, die afgelopen zomer transfervrij was en zijn oude mentor om raad vroeg. Van Bommel gaf een positief reisadvies, waarna Van Ooijen in de Derde Bundesliga aan de slag ging. "Het is zo'n groot land, je hebt er zoveel mogelijkheden", zei hij. In de competitie zou ik me verder kunnen ontwikkelen."