'Nederlandse' MLS-finale simpele prooi voor Room en Columbus Crew

13-12-2020 07:10
5

Columbus Crew heeft de finale van de MLS simpel gewonnen van Seattle Sounders: 3-0. De finale in de Verenigde Staten was ook een duel tussen twee Nederlanders: Eloy Room stond negentig minuten onder de lat bij Columbus, Kelvin Leerdam viel na de rust in bij Seattle.

Columbus Crew had niet lang nodig om het initiatief naar zich toe te trekken in de eerste helft. In een qua kansen gelijkopgaande wedstrijd was het de ploeg van Room die veel effectiever met de kansen omsprong. Lucas Zelaraýan en Derrick Etienne zorgden na ongeveer dertig minuten spelen voor een 2-0 voorsprong. Vooral de treffer van Etienne mocht er zijn: hij legde de bal met veel gevoel in de verre hoek, na een assist van smaakmaker Zelaraýan.

Seattle Sounders-trainer Brian Schmetzer besloot na rust in te grijpen en wisselde voor de zestigste minuut al vier keer. Een van de spelers die binnen de lijnen kwam was Leerdam, maar hij kon het verschil niet meer maken. Zelaraýan besliste met zijn tweede treffer van de avond (3-0) het duel definitief in het voordeel van Columbus.