Advocaat geïrriteerd: Wat wil je nou eigenlijk? Wat wil je nou horen dat ik zeg?

Advocaat geïrriteerd: "Wat wil je nou eigenlijk? Wat wil je nou horen dat ik zeg?"

13-12-2020 18:17
49

Feyenoord-trainer Dick Advocaat botste na de uitzege op VVV-Venlo met Jeroen Grueter. De Kleine Generaal stoorde zich aan de vragen die de NOS-interviewer stelde.

Feyenoord won zondag met 0-3 in De Koel, nadat het in de voorgaande vijf wedstrijden niet had gewonnen en één keer had gescoord. Advocaat hechtte echter niet veel belang aan deze serie. "De laatste uitwedstrijd tegen Fortuna (op 22 november, red.) hebben we gewonnen", aldus de scheidend Feyenoord-trainer. "Ik weet niet hoe jullie een wedstrijd bekijken, hoor. Maar als je een uitwedstrijd met 0-3 wint, heb je het gewoon goed gedaan. En dan kun je wel alles erbij gaan halen: topniveau dit, topniveau dat... Prima uitslag, goed gespeeld, voor de rest gaan we verder."

Grueter stipte vervolgens het vermeende gebrek aan scorend vermogen aan. Ook deze vraagstelling schoot bij Advocaat in het verkeerde keelgat. "Daar heeft ook iedereen het over. Maar we staan in de Eredivisie gewoon tweede na doelpunten, hoor (26 na twaalf wedstrijden, red.). Dus ik weet niet waar jullie het allemaal over hebben?", aldus Advocaat.

De Feyenoord-trainer werd door Grueter gewezen op de treffer van Naoufal Bannis tegen FC Emmen op 1 november. Dat was tot aan VVV-uit de laatste veldgoal van een Feyenoord-aanvaller. "Maar daar gaat het toch helemaal niet om? Het gaat erom hoeveel goals we als team maken. Iedereen loopt er maar over te zeuren, maar we hebben na Ajax de meeste goals gemaakt." De Kleine Generaal begreep dan ook niets van Grueters vraagstelling. "Wat wil je nou eigenlijk? Wat wil je nou horen dat ik zeg? Hoe ik er zelf naar kijk? Heel positief..."

De twee werden het uiteindelijk niet eens. "Kan wel eens gebeuren, joh", sloot Advocaat alsnog af met een glimlach. "We zijn het wel vaker niet eens geweest toch?"