Weghorst onder vuur na kritische coronapost: 'Het was nooit mijn intentie'

Weghorst onder vuur na kritische coronapost: 'Het was nooit mijn intentie'

Gepubliceerd: maandag 14 december 2020 om 15:45ma 14-12-2020 om 15:45

Laatste update: maandag 14 december 2020 om 16:14ma 14-12-2020 om 16:14

Wout Weghorst heeft een stortvloed aan kritiek gekregen na een kritische coronapost op Instagram. De spits van VfL Wolfsburg is sceptisch over het coronavaccin, dat momenteel wereldwijd wordt uitgerold.

Weghorst deelde op Instagram een foto met de tekst: 'Stel je voor dat je gedwongen wordt om een vaccin te nemen voor een ziekte die zo dodelijk is dat je je eerst moet laten testen om erachter te komen of je het hebt.' Daarmee zette Weghorst openlijk zijn vraagtekens bij het coronabeleid, maar daar kwam hij niet mee weg. De spits van Wolfsburg kreeg een hoop negatieve reacties over zich heen en komt maandag met excuses. 

"Het spijt me als ik mensen pijn heb gedaan of boos heb gemaakt met mijn twee Instagram-posts", laat Weghorst weten in een reactie, geciteerd door Kicker. "Dat was nooit mijn intentie. Ik heb een hoop mensen in mijn omgeving die het coronavirus hebben gehad en weet precies wat het is en hoe gevaarlijk het kan zijn. Ik wilde gewoon laten zien dat je je hierover zo goed mogelijk moet informeren, ook over andere onderwerpen. En dat je open moet staan voor zoveel mogelijk meningen."

"Als vader is het voor mij het belangrijkste dat mijn twee kinderen goed en veilig opgroeien. Dat betekent ook dat ik me verdiep in belangrijke onderwerpen en dan nadenk over hoe ik dit toe moet passen zodat het gunstig is voor de toekomst van mijn kinderen", zegt Weghorst. "Dat wilde ik duidelijk maken met mijn posts, helaas is me dat niet gelukt. Toen ik in de reacties las hoe misleidend en zag dat mensen boos waren en zich aangevallen voelden, heb ik de posts verwijderd."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws