'Als er kans is dat Promes dit op z'n geweten heeft, laat Ajax hem niet spelen'

'Als er kans is dat Promes dit op z'n geweten heeft, laat Ajax hem niet spelen'

Gepubliceerd: maandag 14 december 2020 om 16:38ma 14-12-2020 om 16:38

NOS-commentator Arno Vermeulen vraagt zich af waarom de situatie rond Quincy Promes nu pas naar buiten is gekomen. De Ajacied werd zondag opgepakt omdat hij in juli een familielid zou hebben gestoken. 

De aanhouding volgde pas een half jaar later. "We zijn allemaal heel voorzichtig, want wij weten ook niet wat er gebeurd is. Het is best bizar dat het zolang buiten de publiciteit is gebleven. Dat is heel opmerkelijk, want er waren mensen ter plekke en het was afgelopen zomer, dus je moet eerst goed weten wat er aan de hand is. Dat geldt ook voor Ajax, want we weten niet of ze op de hoogte waren van deze zaak", zegt Vermeulen bij Studio Voetbal.

Ajax wilde inhoudelijk niet reageren. De club sprak van een 'vervelende situatie' en verwees naar de advocaat van Promes. "Die zitten ook in een lastige positie", zegt Vermeulen. "Ajax heeft hier ook niet om gevraagd. Als er wel strafvervolging zou komen, zal Ajax moeten handelen. Zij hopen ook dat het met een sisser afloopt. Het is ook de vraag of dit dé reden is dat hij onherkenbaar was als voetballer. Had hij angst dat dit naar buiten zou komen en was hij daardoor een mindere voetballer? We hebben slechts een schaduw van hem gezien."

Vermeulen denkt dat Promes uit de wind gehouden wordt door Ajax. "Ik denk dat ze hem niet op zullen stellen en eerst het onderzoek afwachten. Het wordt een ongelooflijk beladen situatie als je hem laat spelen en je nog steeds niet weet wat er precies gebeurd is. Als er een kans is dat hij dit wel op z'n geweten heeft, laat je hem niet voetballen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws