Perez denkt aan Oranje-comeback spits: 'Net achter Lewandowski en Haaland'

Perez denkt aan Oranje-comeback spits: 'Net achter Lewandowski en Haaland'

Gepubliceerd: maandag 14 december 2020 om 23:14ma 14-12-2020 om 23:14

Laatste update: maandag 14 december 2020 om 23:15ma 14-12-2020 om 23:15

Wout Weghorst is dit seizoen uitstekend in vorm in de Bundesliga. De Nederlander heeft al negen doelpunten gemaakt en hoeft alleen Robert Lewandowski en Erling Haaland voor zich te laten. Kenneth Perez neemt het op voor de spits en ziet hem wel in Oranje spelen.

"Ik vind het echt knap wat Weghorst doet in Duitsland", begint Perez bij Voetbalpraat van FOX Sports. "Hij maakte dit weekend weer twee goals, de 2-1 was écht een knappe goal. Hij heeft negen goals gemaakt en staat net achter Haaland en Lewandowski. Een knappe prestatie van een speler die niet in de buurt van het Nederlands elftal zit."

Perez neemt het op voor de aanvaller, die de laatste interlandperiodes niet opgenomen werd in de Oranje-selectie. "Ik wil hem nergens in praten, het is ook pas in maart (de eerstvolgende interlandperiode, red.). Maar dat viel me op. Het is heel knap van een speler waarvan ook ik dacht: het plafond komt in zicht."

Sjoerd Mossou, journalist van het Algemeen Dagblad, ziet geen reden om Weghorst aan de selectie van het Nederlands elftal toe te voegen. "Er is geen reden om Luuk de Jong te vervangen. Als De Jong wegvalt heb je een uitstekend alternatief, zo moet je het zien."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Verdient Weghorst een plek in de Oranje-selectie?

Ja
88%
Nee
12%
(1570 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws