Ajax kan hereniging vergeten: 'Het is 99 procent zeker dat ik hier afsluit'

Ajax kan hereniging vergeten: 'Het is 99 procent zeker dat ik hier afsluit'

Gepubliceerd: dinsdag 15 december 2020 om 13:54di 15-12-2020 om 13:54

Laatste update: dinsdag 15 december 2020 om 15:02di 15-12-2020 om 15:02

Ajax blijkt nooit kansrijk te zijn geweest voor Jan Vertonghen. De Belgische verdediger zette in zijn laatste contractjaar bij Tottenham Hotspur zijn zinnen op een verhuizing naar Zuid-Europa. De keuze viel uiteindelijk op Benfica.

"Ik was er snel uit dat ik niet in de Premier League wou blijven. We wilden naar het zuiden: Spanje, Zuid-Italië, maar Sophie (zijn vrouw, red.) sprak meteen over Lissabon", vertelt een openhartige Vertonghen bij Sporza. Toch bleef zijn situatie lang onduidelijk. "In januari was er nog niet veel interesse en dan werd ik een beetje zenuwachtig. Ik draaide absoluut niet mijn beste seizoen en dan was er nog de lockdown. Het EK viel weg, mijn contract liep af en eigenlijk was ik werkloos."

Uitgerekend in zijn geliefde Amsterdam viel alles goed. "Er zijn wel telefoontjes geweest van Nederlandse en Belgische clubs. Op een gegeven moment zat ik op een bootje in Amsterdam toen mijn manager belde met de interesse van Benfica. Ik heb gebeld en kreeg meteen een goed gevoel. Benfica wou mij, op mijn leeftijd en na een minder seizoen, een contract van drie jaar geven. Dat vond ik zo'n blijk van vertrouwen en erkenning."

Vertonghen is met Benfica bij 'het Ajax van Portugal' terechtgekomen, vertelt hij. In Amsterdam zien ze hem naar alle waarschijnlijkheid niet meer terug. "Zeg nooit nooit, maar dit is mijn laatste bestemming, Over drie jaar ben ik 36, dat is een gezegende leeftijd voor een voetballer. Misschien doe ik er nog een jaartje bij, maar het is 99 procent zeker dat ik hier afsluit."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws