Opzienbarende tirade van Guardiola: 'Dat heb ik de vierde official verteld'

Opzienbarende tirade van Guardiola: 'Dat heb ik de vierde official verteld'

16-12-2020 08:12
27

Pep Guardiola baarde dinsdag opzien door tekeer te gaan tegen de vierde official tijdens het Premier League-duel van Manchester City met West Bromwich Albion. De Spaanse manager vond het onbegrijpelijk dat er maar vier minuten blessuretijd bijkwam.

The Citizens waren oppermachtig tegen WBA, maar bleven op eigen veld wel steken op een 1-1 gelijkspel. "Ik vond dat vier minuten niet genoeg was en dat heb ik hem verteld", verklaart Guardiola zijn tirade in gesprek met de BBC. "We hebben drie minuten gewacht op een blessurebehandeling van Gabriel Jesus, met de wissels en het tijdrekken van hun keeper erbij was vier minuten niet genoeg. Maar hij is natuurlijk de baas en hij beslist. Ik heb geen probleem met hem."

Guardiola zag dat de bezoekers zich beperkten tot verdedigen. "We creëerden kansen, we controleerden de wedstrijd, maar we moeten winnen. Het gaat om het resultaat", stelt hij. "We moeten accepteren dat teams hierheen komen om te verdedigen. Dan moeten we erdoorheen breken en dat is niet gelukt. Tegen elf man in de eigen zestien spelen is lastig."

Manchester City blijft steken op de zesde plaats in de Premier League. De achterstand op koplopers Tottenham Hotspur en Liverpool is vijf punten. "Als je daar bij wil staan moet je deze duels winnen. Het lijkt er niet op dat één team de competitie gaat domineren. Het is bijzonder hoe dat sommige teams in eerdere seizoenen wel lukte."