Iniesta (36) loopt zware blessure op in Japan en wacht maandenlange revalidatie

Iniesta (36) loopt zware blessure op in Japan en wacht maandenlange revalidatie

Gepubliceerd: woensdag 16 december 2020 om 12:55wo 16-12-2020 om 12:55

Andrés Iniesta heeft een zware blessure opgelopen bij zijn Japanse club Vissel Kobe. De voormalig middenvelder van FC Barcelona is zo'n vier maanden uitgeschakeld met een gescheurde pees in zijn dijbeen.

De 36-jarige Iniesta is in Barcelona geopereerd door de bekende dokter Ramon Cugat. Hoewel zijn contract in Japan eind januari afloopt, lijkt de Spanjaard nog niet aan stoppen te denken. 'Iniesta voelt zich goed en is gemotiveerd om aan zijn herstel te beginnen', luidt de verklaring van zijn management.

Iniesta liep de blessure vorige week op. De Barça-icoon ging strompelend van het veld na de gewonnen penaltyserie in de kwartfinales van de AFC Champions League tegen Suwon Samsung Bluewings. Hij benutte nog wel de beslissende strafschop.

Voor zijn vertrek naar Japan in 2018 speelde de 131-voudig international liefst zestien seizoenen voor Barcelona, waarmee hij onder meer vier keer de Champions League won en negen landstitels pakte. Met Spanje werd hij in 2010 wereldkampioen en veroverde hij twee keer de Europese titel.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws