'Waardeloze situatie' voor Te Wierik: drie Eredivisie-clubs tonen interesse

'Waardeloze situatie' voor Te Wierik: drie Eredivisie-clubs tonen interesse

Gepubliceerd: woensdag 16 december 2020 om 14:27wo 16-12-2020 om 14:27

Laatste update: woensdag 16 december 2020 om 14:59wo 16-12-2020 om 14:59

FC Groningen overweegt Mike te Wierik terug te halen. Dat meldt RTV Noord. De 28-jarige verdediger van Derby County zit in een 'waardeloze situatie' en staat open voor een rentree.

De rol van Te Wierik in Engeland lijkt uitgespeeld na het vertrek van Phillip Cocu. De trainer plukte hem afgelopen zomer transfervrij weg bij Groningen, maar werd vorige maand ontslagen. Te Wierik speelde slechts vier wedstrijden in het Championship en komt sinds het vertrek van Cocu helemaal niet meer aan bod. "Een waardeloze situatie", zegt hij tegen RTV Noord.

Volgens het medium, dat zich baseert op 'ingewijden', heeft Te Wierik contact gehad met Mark-Jan Fledderus, technisch directeur van Groningen. Een terugkeer in de winterse transferperiode is niet uitgesloten. "Als de situatie blijft zoals het nu is, dan sta ik daar zeker voor open", zegt hij over een mogelijke terugkeer.

Maar er zijn meer kapers op de kust: FC Twente en FC Utrecht zouden zich ook hebben gemeld. "Ik heb het in Groningen echt altijd heel erg naar mijn zin gehad, net als in het verleden bij Heracles", houdt Te Wierik zich op de vlakte. "In Groningen was ik aanvoerder en belangrijk voor het elftal. Het is dan ook logisch dat de club een speciaal plekje in mijn hart heeft. Maar ik weet oprecht niet wat het gaat worden in de winter. Ik wil gewoon weer lekker voetballen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws