Atalanta pakt knap punt in Turijn, Juventus geeft Napoli kans om langszij te komen

16-12-2020 20:24 Laatste update: 20:33
7

Juventus, met Matthijs de Ligt in de basis, is er in eigen huis niet in geslaagd om te winnen van Atalanta. De bezoekers haalden een punt weg uit Turijn na een gelijk opgaande wedstrijd in het Allianz Stadion: 1-1.

Het Juventus van van Andrea Pirlo kwam na een klein halfuur op voorsprong. Na matig uitverdedigen van Atalanta bracht Rodrigo Bentancur ploeggenoot Federico Chieso in stelling. De rappe spits kapte zijn direct tegenstander keurig uit en plaatste de bal in de rechterbovenhoek. Vlak voor het openingsdoelpunt verloor De Oude Dame wel middenvelder Arthur, die geblesseerd van het veld moest. Hij werd vervangen door de Fransman Adrien Rabiot.

Na rust tapte Atalanta uit een heel ander vaatje en kwam het via de Zwitser Remo Freuler na een klein uur voetballen op gelijke hoogte. De middenvelder schoot heerlijk binnen van een meter of zestien en liet Juventus-doelman Wojchiech Szczesny compleet kansloos door het leer via de onderkant van de lat het doel in te werken.

Amper vijf minuten later verzuimde sterspeler Cristiano Ronaldo Juventus opnieuw op voorsprong de schieten. Na een overtreding van Hans Hateboer kreeg de Portugees de mogelijkheid om vanaf elf meter zijn elfde competitietreffer van dit seizoen te maken, maar Ronaldo faalde vanaf de stip. In het laatste halfuur kwamen beide ploegen niet meer tot een doelpunt en daardoor bleef het bij 1-1 in Turijn. Met het gelijkspel schieten beide ploegen weinig tot niets op. Juventus blijft steken op plek drie en kan later op de avond nog gepasseerd worden door Napoli en Sassuolo, die het respectievelijk opnemen tegen Inter en Fiorentina.

Atalanta vindt zichzelf door het gelijke spel tegen Juventus terug op de achtste plaats in de Serie A.